Kuukauden asunto

Kuten aiemmin kirjoittelin, muutimme viime lauantaina uuteen asuntoon. Täällä Montrealin Plateau:n sydämessä majailemme tämän kuun loppuun. Montrealissa Plateau on siis nimenomaan sitä suosittua, eloisaa ja tyyristä asuinaluetta. Ja kyllä täällä onkin kaikkea. Ravintoloita, kahviloita, pieniä ja isoja putiikkeja jne.

Kotikatumme risteää ison Mont Royal -kadun kanssa, jonka varrella on kaikkea edellä mainittua. Ihan ensimmäisenä kotoa lähdettäessä Mont Royalilla on esimerkiksi bageleihin erikoistunut kahvila/leipomo (Mmmm.. Bagels…). Kadun ravintoloista olemme tähän mennessä testanneet meksikolaisen, vietnamilaisen ja sellaisen vähän paremman pizzapaikan. Täällä näkyy olevan paljon myös aamiaispaikkoja, joissa tarjotaan munakkaita ja eggs benedict -settiä. Pikainen googlaus kertoi, että eggs benedict on jonkinlainen halkaistu muffini + päälliset systeemi. Nuo aamiaispaikat oli eilen sunnuntaina vielä klo 13 aikaan ihan täyteen ammuttuja, eli ilmeisen suosittua sunnuntain ohjelmaa. Tämä tullaan siis kokeilemaan jossain vaiheessa.

Läheisen metroaseman edessä löytyi myös katumuusikkojen joukko, joka kerrankin yllätti positiivisesti. Rähjäiset muusikot soittivat hyvin hillbilly/kantrimusiikkia. Kerrankin kyseessä ei ollut joku epävireisen viulun vinguttaja. Tai ehkä osaavat katumuusikot ovat yleisempiä täällä kuin Suomessa.

Katumuusikot
Katumuusikot

Sitten tarkemmin tästä ja tulevasta uudesta asunnosta. Saimme siis varmistettua meidän pysyvän asunnon viime viikolla. Löysimme kivan kolmion hieman keskustan ulkopuolelta, kuitenkin hyvältä alueelta. Yleisesti täällä asuntojen etsinnässä on ollut hämmentävää se, ettei juuri missään ilmoituksissa kerrota neliöitä. Asuntoja ei edes ilmoiteta termeillä two bedroom, one bedroom, vaan asuntojen koko ilmoitetaan 1 1/2, 3 1/2 jne. Eli huoneiden määrä plus kylppäri (se 1/2). Ensimmäinen airbnb asuntomme oli 3 1/2 ja nykyinen on joko iso 4 1/2 tai 5 1/2. Riippuen siitä, lasketaanko olohuone ja ruokailuhuone yhdeksi ja samaksi huoneeksi. Ilmoitusten kokoluokitus ei siis sinällään kerro vielä yhtään mitään. Kolme ja puoli huonetta voi ihan hyvin olla samankokoinen kuin pieni neljä ja puoli huonetta. Noh, harvoin asuntoa katsomatta vuokraa (vaikka olen niinkin tehnyt), mutta kyllä ne neliöt kummasti helpottaisivat vertailua.

Nyt muutama luvattu kuva tästä asunnosta:

Televisio/vierashuone.
Televisio/vierashuone.
Toimisto
Toimisto
Olohuone
Olohuone
Makkari
Makkari petaamattomine sänkyineen
Ja kylppäri poreammeella.
Ja kylppäri poreammeella.

Keittiöstä ei ole kuvaa, muuta kuin tuo pilkahdus olohuoneen puolelta. Jääkaapit on muuten täällä ihan naurettavan kokoisia. En tiedä millä nuo kaappihirvitykset olisi tarkoitus täyttää, mutta ainakaan meidän kahden hengen taloudessa ei ole tarvetta tällaisille massiivijäkiksille. Ehkä niihin tarvii mahtua valmisruokaa ja kolmen litran kokistölkit, mene ja tiedä.

A plus tard!

T

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s