Viime viikon kertaus

Viime viikko meni nopsaan, vaikka jäin päivisin yksikseni A:n aloitettua työt. Kävin vähän tutustumassa ympäristöön itsekseni, haahuilin työllisyys- ja koulutusmessuilla ja laadin kauppalistaa tulevaa asuntoa varten. Tuleva asuntomme on vain osittain kalustettu, joten joudumme hankkimaan kaikenlaista kodin roipetta.

Tuolla koulutusmessuilla kävin lähinnä siinä uskossa, että löytäisin sopivan järjestön/opiston, jonka kautta voisin osallistua budjettiin sopiville ranskan kursseille. Noh, eihän siinä niin käynyt. Viesti oli, ettei minun maahantulostatuksella millekkään kurssille mennä tai jos mennään, niin maksan normaalin hinnan. Tai vähän vielä päälle, koska en ole täysipäiväinen opiskelija. Meinasi lannistaa. Tällä viikolla on kuitenkin toinen samanmoinen messutapahtuma, joten menen sinne kyselemään kurssien perään. Ja siltä varalta ettei sanoma muuksi muutu, löysin netistä kohtuuhintaisen kielikurssin. Kurssi on tosin mahdollista aloittaa vasta ensi vuoden puolella, johtuen aiempien kurssien keskelle ajoittuvasta parin viikon Intian matkasta. Jotenkaan en koe mieluisaksi maksaa kurssista, josta olen puolet lomalla 😀

Viikonloppu meni yhdessä hujauksessa. Lauantai meni oikeastaan kalusteita katsellessa. Ja minne suuntaavat Kanadassa uutta kotia sisustavat ihmiset? Aivan oikein, Ikeaan. Siellä sitä pyörittiin ja testailtiin tuoleja, pöytiä, patjoja ja ihan kaikkea. Hengissä selvittiin, ja pariskuntana 😀 Seuraavan Ikea -elämyksen käynkin tekemässä tulevan vuokranantajan kanssa 😀 Harvoin olen vuokranantajan kanssa käynyt shoppailemassa, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Ehkä tämä on osoitus siitä kuuluisasta kanadalaisesta ystävällisyydestä, sillä heti kun tuumimme että meidän täytyy jotenkin hankkia kalusteet, tarjoutuivat vuokranantajat käyttämään meitä Ikeassa. Ja vielä soittivat jälkeenpäin ihan vain siksi, että sovitaan aikatauluista 😀

Muutoin viikonlopun extempore lähdöt epäonnistuivat täysin. Perjantaina lähdettiin elokuviin. Teatteriin, jossa kaikki elokuvat esitetään ranskaksi. Palautimme liput.

Lauantaina lähdimme katsomaan valaistua kasvitieteellistä puutarhaa. Puutarhaan on laitettu erilaisia valoinstallaatioita, jotka näyttävät eri hienoilta pimeinä syysiltoina. Puutarhaan oli monen kymmenen metrin jonot ja sama kuulemma sisäpuolella, jotta pääsee katsomaan valaistuja osioita. Palasimme kotiin.

Paremmalla suunnittelulla nämäkin kuitenkin onnistuivat, sunnuntaina elokuviin ja maanantaina, joka oli kiitospäivä ja siten vapaapäivä, puutarhaan. Puutarhasta laittelen kohta kuvia omaan postaukseensa. Mukavaa viikkoa kaikille!

A plus tard!

T

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s