Joulun tunnelmaa

Täällä sitä ollaan kylmään ja pimeään taas sopeuduttu, tosin pientä kaipuuta etelän lämpöön esiintyy edelleen. Kotiutumista on ehkä osaltaan helpottanut joulun lähestyminen. Säiden puolesta täällä ei kyllä ole paljon tarvinnut joulua tuulettaa, aatoksi on tälläkin hetkellä luvattu +16 astetta. Meikäläisellä on siis edessä ensimmäinen musta joulu vuosikymmeniin.

Joulun fiilistelyn voi aloittaa täällä tutkailemalla omaa kotikatua, ihmiset kun koristelevat pienenkin etupihan antaumuksella.

Kotikadun joulukoristeita.
Kotikadun joulukoristeita.

Lisää tunnelmaa kävimme hakemassa paikalliselta joulutorilta. Näitä on useampi ympäri Montrealia, pienemmässä ja suuremmassa mittakaavassa. Itse tosin en ollut Belgian joulutorien jälkeen mitenkään kovin vaikuttunut, kojuja oli vähänlaisesti ja ne keskittyivät lähinnä elintarvikkeiden myyntiin. Tarjolla oli makeaa ja suolaista leivonnaista, ranskalaisia, juustoja ja viinejä. Koristelut olivat kuitenkin hauskoja, sen jouduin purnaamisenikin keskellä myöntämään. Tunnelmaan saattoi kyllä osaltaan vaikuttaa sekin, että ensi visiitillämme (josta kuvatkin ovat) tori oli vasta rakenteilla. Olimme paikalla päivää liian aikaisin 😀

WP_20151210_19_29_34_Pro

WP_20151210_19_33_08_Pro WP_20151210_19_33_29_Pro WP_20151210_19_34_03_Pro WP_20151210_19_34_27_Pro

Törmäsimme joulutorilta lähtiessä myös valaistuihin keinulautoihin, jotka ovat osa Montrealin joulu/talvivalaistusta/installaatioita. Keinuessa niistä lähti myös sointuja, todella yksinkertaista ja hauskaa! Tai sitten se oli vain yksinkertaisesta hauskaa.

Soivat keinulaudat.
Soivat keinulaudat.

Vaikka joulutori ei nyt sydäntäni vienytkään, niin onneksi kaikenlaisia muita jouluisia juttuja löytyi paikallisilta messuilta. Iso halli oli täynnä ihania käsitöitä, joista varmasti löytyi jotain niin moderniin kuin perinteiseenkin makuun. Messuilla meni helposti monta tuntia, kun tokihan kaikki ständit piti nyt kerran läpi vilkaista 😀 Tarjolla oli myös paljon normaaleja, ei jouluisia tuotteita, messujen tarkoituksena kun oli tuoda esille paikallisia käsitöitä ja taidetta.

Onhan tuo messuilla käynti ja muiden koristeiden kyttäys aina ihan mukavaa ja joulutunnelmaa tuovaa, mutta ehkä eniten sitä on on tuonut Suomesta saatu ihana muistoilla ladattu joulukortti sekä tämä:

WP_20151222_10_49_20_Pro

Posti oli kuljettanut äidiltä joulupaketin ❤ Muutoin meillä on jäänyt jouluun valmistautuminen koristeiden ja muiden osalta ihan hunninngolle, mutta tämä paketti kyllä muistutti ihanasti siitä kotoisasta joulun tunnelmasta. Niinkin paljon, että innostuin leipomaan pipareita. Ehkä myös joulutorttuja. Saatan myös tehdä glögiä. Ihan itse.

Joyeux Noël!

T

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s