Matkustaminen on mukavaa

Nyt on pakko heti alkuun myöntää, että enpä ole vähään aikaan toteuttanut yhtä laajaa lentoseikkailua kuin parin viime päivän aikana on tullut tehtyä. Tai logistista seikkailua muutoinkaan. Viikon sisällä on tullut taitettua kunnioitettava määrä kilometrejä: ensin muutto (sis. useita edestakaisia matkoja), lento Pariisiin ja viimein Pariisista Montrealiin. Huh.

Montrealin lennolle varasimme paikat business luokassa, ihan vaan mukavuudentavoittelun vuoksi. Ja olihan se parin päivän matkaamisen jälkeen mukavaa rauhoittua loungessa ennen lentoa. Muutoinkin palvelu lennon aikana oli kohdillaan ja jalkatilaakin oli. Tosin sitähän meikäläisellä on vaikka matkustaisin ihan tavallisen rahvaankin joukossa 😀

Loungen antimia
Loungen antimia

Montrealiin saavuttuamme liputimme mukavaa lentoa ja helppoa maahantuloa. Harmillista vain, että teimme tämän vähän turhan aikaisin. Sanottakoon vinkkinä kaikille työlupia harrastaville, että kannattaa lukea ne kaikki vaatimukset läpi. Muutoin saattaa vaikka käydä niin, että viaton pikku virhe johtaa kolmen tunnin odotteluun lentokentän maahanmuuttopisteessä. Just saying… Onneksi ei kuitenkaan mistään vakavasta tilanteesta ollut kyse, ja koko hommasta selvittiin lähinnä ihan vaan odottelemalla. Vaikka ainahan se tosin vähän kuumottaa selitellä itseään vieraan valtion maahanmuuttoviranomaisille 😀 Nukkumaankin lopulta päästiin, noin aamuviideltä Suomen aikaa.

Ensimmäisen viikon majoituksen varasimme airbnb:stä, sivustolta, jossa ihmiset voivat vuokrata asuntoaan tai huonettaan matkaajille. Varasimme pienen asunnon, jonka myyntilauseena oli ”trendikäs, hipsterimäinen asunto”. Asunto on mukava ja vastasi hyvin kuvausta. Airbnb:n ensikokeilu on siis onnistunut.

Kylpyhuoneeseen oli varattu väsyneille matkaajille first aid kit, joka tulikin tarpeeseen.
Kylpyhuoneeseen oli varattu väsyneille matkaajille first aid kit, joka tulikin tarpeeseen.
Dinig room, johon on jo ilmiselvästi kotiuduttu.
Dinig room, johon on jo ilmiselvästi kotiuduttu.

Tänään lähdimme aikaisin aamusta tutustumaan tilapäiseen asuntoon numero kaksi. Asunto saatiin ystävän ystävän kautta, ja odotan jo asuntoon pääsyä! Asunto on tilava ja valoisa, keskellä kaikkea. Ja koska oleilu kakkosasunnossa tulee olemaan vähän pidempi, pääsen myös purkamaan laukut kunnolla.

Tämän päivän ohjelma jatkuu ruokaostosten tekemisellä, jotta huomenna ei tarvitse lähteä aamupalan metsästykseen. Vaikka ei tämänpäiväinenkään aamupala huonolta näyttänyt… Ainakaan tällaisen pullahiiren silmin katsottuna.

WP_20150925_08_08_26_Pro

Se tarunhohtoinen ja sinnikäs pieni vainoaja, jet lag, sai minut kiinni tänään iltapäivällä, kello kahdelta. Oli vain pakko mennä nukkumaan. En kuitenkaan myönnä täydellistä voittoa. Huomenna olen jo paikallisessa ajassa, vaivattomasti ja ilman väsymystä. Takuulla.

A plus tard!

T

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s